Kosten

De kosten voor de opvang van uw peuter zijn afhankelijk van de peuteropvang waar u voor kiest en zijn onder andere gebonden aan de openingstijden van de locatie.

Tarieven 2019

Uurtarief Maanduren Maandprijs
1 dagdeel € 8,20 10 € 82,00
2 dagdelen € 8,20 20 € 164,00
3 dagdelen € 8,20 30 € 246,00
4 dagdelen € 8,20 40 € 328,00
5 dagdelen € 8,20 50 € 410,00
6 dagdelen € 8,20 60 € 492,00

*In Den Haag (KIJK de Peuterkaravaan) bedraagt het uurtarief € 8,02.

KIJK peuterspeelzalen factureert de kosten maandelijks aan u. Het is ook mogelijk gebruik te maken van een automatische incasso, waardoor u elke maand automatisch betaalt en hier geen omkijken meer naar heeft.

Recht op een tegemoetkoming van de kosten

Alle ouders hebben vanaf 1 januari 2018 recht op een tegemoetkoming in de kosten voor peuteropvang (de vroegere 'peuterspeelzaal'). Door de Harmonisatiewet hebben alle ouders die voldoen aan de voorwaarden van de Belastingdienst recht op kinderopvangtoeslag. Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan betaalt de gemeente een deel van de kosten voor de peuteropvang. 

  • Kinderopvangtoeslag

Om kinderopvangtoeslag te ontvangen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Op www.toeslagen.nl kunt u bekijken of u recht hebt op kinderopvangtoeslag en hoe u deze kunt aanvragen.

  • Bijdrage van de gemeente

Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar? Dan komt u in aanmerking voor een bijdrage van de gemeente voor 240 uur per jaar. U betaalt zelf een inkomensafhankelijke bijdrage en de gemeente betaalt de rest. Maak hiervoor gebruik van een van onderstaande formulieren (afhankelijk van de gemeente waar u woont) en vraag een gratis inkomensverklaring van 2016 aan. Deze kunt u met uw DigiD online downloaden op de website van de Belastingdienst. Beide verklaringen stuurt u naar klantadvies@kijkpeuterspeelzalen.nl.

 

  •  Ooievaarspas in de gemeente Den Haag

Heeft uw kind een ooievaarspas in de gemeente Den Haag? Dan betaalt de gemeente het deel dat u normaal zelf zou moeten bijdragen, vanaf het moment dat uw kind 2,5 jaar is. Wij hebben hiervoor een kopie van de Ooievaarspas nodig. Stuur deze naar klantadvies@kijkpeuterspeelzalen.nl.

  • Peuteropvang met VVE-indicatie

Op een locatie met Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) kan uw kind 240 uur extra naar de peuteropvang. Dit ‘derde en vierde dagdeel VVE’ wordt helemaal betaald door de gemeente. Voor de ‘eerste’ 240 uur betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met een gemeentelijke bijdrage. Als u in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst, betaalt u een inkomensafhankelijke bijdrage aangevuld met kinderopvangtoeslag. U kunt over de ‘extra’ VVE-uren géén kinderopvangtoeslag aanvragen, aangezien de gemeente deze betaalt.

Wilt u zien wat de nettokosten zijn voor peuteropvang bij KIJK peuterspeelzalen, bekijk dan de ouderbijdrage tabel Voorburg of ouderbijdrage tabel Den Haag (KIJK de Peuterkaravaan).

Vragen over uw factuur?

Heeft u een vraag over uw factuur, neemt u dan contact op met de afdeling Debiteurenbeheer via factuurinfo@kijkpeuterspeelzalen.nl